Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

22/06/2012 17:00 Ευρωπαϊκή Γιορτή μουσικής – Συναυλία Εθνικού Ωδείου - Μέρα 2η


Από το 1982, κάθε 21η Ιουνίου με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού κ. Jack Lang ξεκίνησε στην Γαλλία η Ημέρα Γιορτής της Μουσικής, η οποία έγινε γρήγορα θεσμός και από το 1985 εξαπλώθηκε στην Ευρώπη με τον ίδιο σκοπό.
Η Αθήνα, πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985 είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή. Από τότε η Γιορτή της Μουσικής πήρε Ευρωπαϊκή διάσταση και μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Σήμερα στην Ευρώπη, 22 χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ολλανδία έχουν πια καθιερώσει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ως μια ετήσια θεσμική εκδήλωση.
Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Θήρας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για πραγματική και ουσιαστική αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης και πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού μας, συνεχίζει φέτος τη συνεργασία, ως τοπικός συντονιστής της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στη
Σαντορίνη και συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τέσσερις συναυλίες σπουδαστών του, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο τριήμερο 21, 22 και 23 Ιουνίου στο Συναυλιακό χώρο του Μεγάρου Γκύζη.
Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012:
Μουσική Προπαιδεία και Κλασσική Μουσική,
Ώρα έναρξης 17:00
Σπουδαστές Προκαταρκτικών Σχολών Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας και
Κλασσική Μουσική,
Ώρα έναρξης 19:30
Σπουδαστές Κατώτερων Σχολών Εθνικού Ωδείου Παραρτήματος Θήρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου