Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Πρόγραμμα εκδηλώσεων καλοκαίρι 2012 Συλλόγου Μεσαγωνιατών Σαντορίνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του για το φετινό καλοκαίρι ανακοίνωσε ο Σύλλογος Μεσαγωνιατών Σαντορίνης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τις διευκρινήσεις που το συνοδεύουν,

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας της Επισκοπής. Καθημερινά από την 1η έως τις 13η Αυγούστου όλοι μας παρακολουθούμε με ευλάβεια και κατάνυξη τις ακολουθίες των Ιερών Παρακλήσεων κάθε βράδυ στις 7 μ.μ.

Την 1η Αυγούστου θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί από το Καμάρι για την
πρώτη παράκληση και θα περπατήσουμε μέχρι την Επισκοπή. Συνάντηση στις 6.15μ.μ. στην πλατεία του Καμαρίου.
Στις 2 Αυγούστου αμέσως μετά την παράκληση θα συναντηθούμε στην Καμάρα για να τραγουδήσουμε την 1η πανσέληνο του Αυγούστου.

Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα κάνουμε περίπατο-περιήγηση των μνημείων μας από το μοναστήρι του προφήτη Ηλία μέσω της διαδρομής από το βουνό προς την Κατευχιανή και με κατεύθυνση τη Περίσα. Ώρα αναχώρησης από το Καμάρι με πούλμαν 6.00π.μ. και η επιστροφή θα γίνει πάλι οργανωμένα για όλους μας είτε από την θάλασσα είτε από την στεριά.

Στις 7 Αυγούστου στο πολιτιστικό κέντρο του προφήτη Ηλία θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Η μουσική παιδεία στην ανατροφή των παιδιών». Η οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από την μουσικό κα Ματίνα Κοτσιφού , η οποία θα παρουσιάσει το θέμα θεωρητικά αλλά και με την συναυλία μαθητών της αλλά κυρίως με τη συμμετοχή όλων των παιδιών τα οποία θα ευρίσκονται στο χώρο.

Στις 8 Αυγούστου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου με ξενάγηση από την ομάδα του καθηγητή κ. Ντούμα

Στις 11 Αυγούστου θα κάνουμε το απογευματινό μας περίπατο από τον Πύργο στο Παλιό χωριό. Ώρα αναχώρησης με πούλμαν από την πλατεία στο Καμάρι 6.00 μ.μ. Ο περίπατος θα τελειώσει στην αυλή της Αγίας Τριάδας όπου θα θυμηθούμε τα παλιά.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου τα αρχαιότερο πανηγύρι της Επισκοπής με φάβα , φασόλια και κρασί και πάλι θα μας ενώσει και θα μας δυναμώσει. Η θαυματουργός εικόνα της Γλυκοφιλούσας δώρο ου αυτοκράτορα Αλέξιου του Κομνηνού στην Επισκοπή τον 11ο αιώνα , μας περιμένει και εφέτος για να γλυκάνει τις πίκρες μας και να ευλογήσει την ζωή μας. Κυρίαρχο στοιχείο του πανηγυριού η μαζική συμμετοχή όλων των πιστών στη προετοιμασία και το μαγείρεμα του φάβα και των μαυρομάτικων.
Στις 15 Αυγούστου θα γίνει όπως κάθε χρόνο ο καθιερωμένος χορός του συλλόγου μας με παραδοσιακή μουσική.

Στις 18 Αυγούστου θα γίνει ο πολυαναμενόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας των παλαιμάχων στο γήπεδο Καμαρίου. Όλοι μαζί να ζωντανέψουμε της εξέδρα του γηπέδου και να απονείμουμε τα μετάλλια στους νικητές.
Με τη «πετσέτα μας» στου Παντελή στις 23 Αυγούστου για να ξυπνήσουμε και πάλι μνήμες του παλιού χωριού και να απολαύσουμε την βραδιά.

Θα γίνουν και εφέτος οι καθιερωμένες λειτουργίες στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.
Επίσης προγραμματίζουμε κρουαζιέρα-περιήγηση στη καλντέρα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ομιλίες στο πολιτιστικό κέντρο του προφήτη Ηλία στο Καμάρι:
Ομιλία από την αρχαιολόγο κ. Μάγια Ευσταθίου με θέμα οι αρχαιολογικοί θησαυροί του Καμαρίου και η ιστορία τους.
Ομιλία με θέμα «Προληπτική Ιατρική» από του ιατρούς κ. Γεώργιο Αργυρό, κ. Ιωάννη Αργυρό, κα Ευαγγελία Καραμολέγκου, κα Μαρία Ακύλα, κα Παρασκευή Αργυρού.
Ομιλία με θέμα τα ζώα η φροντίδα τους και τα δικαιώματα τους από τις Μαρία Δανέζη και Νεφέλη Ρούσου.

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί για το σύλλογο μας την ύψιστη συμπεριφορά αλληλεγγύης και αγάπης. Ο πολυβραβευμένος κ. Μηνάς Μάινας είναι ο επικεφαλής, ο ιδρυτής, ο συνεχιστής αλλά και η ψυχή της εθελοντικής αιμοδοσίας για εμάς. Είναι λίγα αυτά που μπορούμε να πούμε όμως οι πράξεις του αποτελούν ατράνταχτα θεμέλια για να μπορούν γνωστοί και άγνωστοι ασθενείς να ιαθούν επειδή υπήρξε την στιγμή της ανάγκης υπήρχε διαθέσιμο αίμα. Ευχαριστούμε και όλους τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι τηρούν την συνήθεια τους για τακτική αιμοδοσία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου