Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

20-21/7/2012. ΝΑΜΑΣΤΕ στο Hassapiko Bar στην Οία

Οι ΝΑΜΑΣΤΕ δημιουργήθηκαν το 2002 στην Αθήνα κι από τότε ταξιδεύουν στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.
Η παράσταση των ΝΑΜΑΣΤΕ, περιλαμβάνει ένα ουράνιο τόξο μουσικών ακουσμάτων από τη World Music, που ταξιδεύουν τον ακροατή από τη Κένυα και τους Κέλτες ως την Κάτω Ιταλία τη Ρουμανία και την Κούβα. Δε λείπουν βέβαια οι αναφορές σε Ελλαδικά ακούσματα μέσα από διασκευές παραδοσιακών και σε τραγούδια των Ν. Ξυλούρη, Ψαραντώνη, Γ. Ζαμπέτα κ.α.
Το μουσικό αυτό puzzle συμπληρώνεται από δικές τους συνθέσεις με έντονη διάθεση αυτοσχεδιασμού και γλώσσες όπως τα ....
Ελληνικά, τα Γαλλικά και τα Ισπανικά.

Ποιοί είναι οι ΝΑΜΑΣΤΕ:

Οι ΝΑΜΑΣΤΕ δημιουργήθηκαν το 2002 στην Αθήνα και από τότε ταξιδεύουν στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τη δουλειά τους.

 Ο Θανάσης Κλεώπας, αυτοδίδακτος μουσικός και ιδρυτής του συγκροτήματος,  μιλώντας  για τις μουσικές του κόσμου που ακούμε από τους ΝΑΜΑΣΤΕ, καθώς παίζουν από jazz και rock έως ρεμπέτικα και διασκευασμένα παραδοσιακά, σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης μας και όχι μόνο.

ΝΑΜΑΣΤΕ σημαίνει «χαιρετώ το Θεό που ζει μέσα σου» στην Ινδική γλώσσα και καθώς η λέξη έχει και ελληνική ηχώ, μας δημιουργεί συναισθήματα ευχάριστα τα οποία κυριαρχούν σε κάθε παράσταση των ΝΑΜΑΣΤΕ, που κλείνει κάθε φορά μ’ ένα χαμόγελο στα χείλη.

Το συγκρότημα απαρτίζουν αυτή τη στιγμή, εκτός από το Θανάση Κλεώπα, η HarpEri που παίζει άρπα, ακορντεόν και κρουστά και ο Κυριάκος Φωτιάδης στο πιάνο.

Δισκογραφικά, έχουν ηχογραφήσει μέχρι στιγμής ένα CD  με τον ομώνυμο τίτλο ΝΑΜΑΣΤΕ και επίκειται η κυκλοφορία ενός δεύτερου μετά το καλοκαίρι, στη διάρκεια του οποίου μπορείτε να ακούτε τους ΝΑΜΑΣΤΕ live στη Σαντορίνη όπου συμπληρώνονται από την παρουσία του Γιάννη Πανταζή ο οποίος παίζει πνευστά καθώς και τσαμπούνα, που είναι η παραδοσιακή γκάιντα των Κυκλάδων.

Όλη η πορεία των ΝΑΜΑΣΤΕ, ένα ονειρικό ταξίδι, γεμάτο ήχους και εικόνες στον κόσμο της μουσικής που ο καθένας από μας αγαπά με τον τρόπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου