Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

7/7 έως 30/9/2012. Πρ. Εκδηλώσεων « Η Σαντορίνη που έφυγε» Στον Πύργο Θήρας

Ένα όνειρο χρόνων και σκληρής και μεθοδικής δουλειάς από τον εμπνευστή του Cultural VillageSantorini of the past”, κ. Γιάννη Χρυσό-Δρόσο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της SANTA IRINI A.E, πραγματοποιείται από το φετινό καλοκαίρι.
Το Cultural VillageSantorini of the past” στον Πύργο Θήρας, ανοίγει εφέτος επίσημα τις πόρτες του στο κοινό, με πλήθος πολιτισμικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, ένα γεγονός που ελπίζουμε να συμβάλει στην προσπάθεια ανάδειξης του χωρίου μας, του Πύργου της Σαντορίνης.
Στον  χώρο του Cultural Village εφέτος θα φιλοξενηθεί  και η πρώτη διεθνής Santorini Biennale of Arts 2012 που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, με θέμα «Παρελθόν και νοσταλγία»  με πολλούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Η Biennale 2012 θα διαρκέσει από 1η Ιουλίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, με παράλληλες καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και με το διαγωνιστικό μέρος από την 1η Αυγούστου.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εκθέσεων του καλοκαιριού 2012 που θα πραγματοποιηθούν  στους χώρους του Πολιτιστικού Χωριού « Η Σαντορίνη που έφυγε» Στον Πύργο Θήρας έχει ως εξής:
Από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου  θα φιλοξενηθεί στους χώρους μας η έκθεση της Biennale 2012 «Χρόνος- Στιγμή- Σοκ» η οποία περιλαμβάνει σχέδιο, ζωγραφική και βίντεο.
20 και 21 Ιουλίου  Μουσική Βραδιά « Γλέντι στο χωριό μου» από το συγκρότημα
« ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ» του πυργιανού ηθοποιού και τραγουδιστή Σαμψών Φύτρου.
Για τις δυό μουσικές βραδιές που επιμελείται, ο Σαμψών Φύτρος λέει ότι,
Η καλή μουσική βγαίνει μέσα από τη καλή παρέα Αν οι γνώσεις και η τεχνική είναι σε επαγγελματικό επίπεδο τότε πραγματικά έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο και αποτέλεσμα. Η παρέα που θα σας διασκεδάσει έχει δοκιμαστεί σε πολλούς και διάφορους επαγγελματικούς χώρους και εκδηλώσεις. Με αφορμή την καταγωγή και τις μνήμες του τραγουδιστή του συγκροτήματος “Απρόβλεπτοι” Σαμψών Φύτρου ερχόμαστε στον Πύργο Σαντορίνης για ένα κεφάτο διήμερο γλέντι με τον τίτλο «Γλέντι στο χωριό μου». Καλή μας διασκέδαση!”
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το εστιατόριο « ΣΕΛΗΝΗ»
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20:30
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ευρώ ( στην τιμή συμπεριλαμβάνεται φαγητό και κρασί)
28 και 29 Ιουλίου  Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα «ZumbaR Weekend»
 “Για πρώτη φορά στο νησί μας, τρεις πιστοποιημένοι Zumba instructors από την Αθήνα θα βρίσκονται μαζί σας για να διασκεδάσουμε και να γυμναστούμε παρέα το φετινό καλοκαίρι. Η Άννα Μαρία Χρυσουλάκη, ο Βασίλης Δημάκος και η Πόπη Σκευοφύλακα σας περιμένουν για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο τρέλα και πολύ κέφι. Μην το χάσετε για κανένα λόγο! PEACE, LOVE, ZUMBAR!”
Το ZumbaR FITNESS είναι η "νέα" μόδα στο χώρο της γυμναστικής που έχει κατακλύσει τους χώρους του FITNESS με μεγάλη επιτυχία. Στην ουσία δεν πρόκειται για κάτι νέο αλλά για ένα πρόγραμμα χορού και γυμναστικής που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '90 στις ΗΠΑ από τον Κολομβιανό χορογράφο Alberto Perez. Το ZumbaR FITNESS θεωρείται ένα είδος "μεταμφιεσμένης" άσκησης, αφού κάποιος μπορεί να κάψει από 500 έως και 1000 θερμίδες διασκεδάζοντας χωρίς να το καταλαβαίνει! Πρόκειται για αεροβική άσκηση  που ενσωματώνει latin κινήσεις και χορευτικές πινελιές από salsa, merengue, belly dance, cumbia, hip hop, reggaeton, samba, cha cha cha, bollywood κι άλλα. Δίνεται έμφαση στη μουσικότητα του μαθητή αλλά και στην ελευθερία κινήσεων αντίθετα με τα συμβατικά προγράμματα αεροβικής όπου χρησιμοποιείται μέτρημα για την απόδοση βημάτων.
-ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 12:00-13:00 και 18:00- 19:00
-ΕΙΣΟΔ0Σ 8 ευρώ
Από 1 Αυγούστου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στους χώρους μας, στα πλαίσια του διαγωνιστικού μέρους της Biennale 2012 φωτογραφική έκθεση.
2 Αυγούστου  Μουσική Βραδιά «Τραγουδάμε για το Φεγγάρι» από το συγκρότημα «A CAPELLA».
Οι “A Capella” ξεκίνησαν τα μουσικά τους ταξίδια στις αρχές του 2009 πραγματοποιώντας μια σειρά εμφανίσεων σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το μεγάλο εύρος του ρεπερτορίου τους και τα πολλά μουσικά είδη από τα οποία αντλούν τις επιλογές τους, είναι τα στοιχεία που τους έκαναν να ξεχωρίσουν και να πραγματοποιήσουν πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Με το μουσικό αφιέρωμα «Τραγουδάμε για το φεγγάρι», οι A Capellα πραγματοποιούν ένα ταξίδι μέσω των τραγουδιών που μιλούν και υμνούν το Φεγγάρι!
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το εστιατόριο « ΣΕΛΗΝΗ»
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20:30
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ευρώ
5 Αυγούστου  Ετήσιο Λαϊκό Πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Εστίας Πύργου, στην κεντρική πλατεία του χωριού.
14 Αυγούστου  Πανήγυρη Παραμονή της Κοιμήσεως Της Θεοτόκου μετά την βραδινή λειτουργία. Προσφορά της Οικογένειας Γιάννη Χρυσού- Δρόσου.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
25 Αυγούστου  Γαστρονομική Βραδιά με τις νοικοκυρές του Πύργου.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το εστιατόριο « ΣΕΛΗΝΗ»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου   Θεατρική Παράσταση «Dance me to the end of Greece - Ξένοι Περιηγητές στην Ελλάδα.» από την θεατρική ομάδα «ΤΕΣΣΕΡΑ».
Πρόκειται για την πρώτη σκηνική παρουσίαση περιηγητικών κειμένων που υπογράφουν διάσημοι ταξιδιώτες του 19ου και του 20ου αιώνα, αποτυπώνοντας την εμπειρία τους από την εκ νέου ανακάλυψη της Ελλάδας. Οι ηθοποιοί της παράστασης συμμετέχουν σε ένα φόρουμ αφήγησης, αναπαράστασης και τραγουδιού μέσα από μελοποιημένα ποιήματα του Βύρωνα και του Σατωβριάνδου, ενώ εμψυχώνουν τις μαρτυρίες πασίγνωστων ταξιδιωτών όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Γκυστάβ Φλωμπέρ, αλλά και οι νεώτεροι Ζακ Λακαριέρ και Χένρυ Μίλλερ.
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20:30
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 Ε
Για κάθε πληροφορία σχετικά με τις εκδηλώσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο :  22860-31101  Cultural VillageSantorini of the pastPyrgos, Thira
Καθώς και στο μέιλ, culturalvillage@hotmail.gr
Το Cultural Village στο facebook βρίσκεται στην διεύθυνση : Facebook/ Santorini of the past Cultural Village
Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι οι επιχειρήσεις :
Σύλλογος Εστία Πύργου - Estia of Pyrgos Cultural Association
Santorini Biennale
Ξενοδοχείο Anastasia Princess
Ξενοδοχείο Voreina Galery Suites
Όμιλος Επιχειρήσεων Aqua Vista Hotels
Εστιατόριο Selene
Πρατήριο υγρών καυσίμων Eko Φύτρος
Κατάστημα Αγροκήπιο Γεωπονικές εφαρμογές
Τουριστικό Γραφείο Planesi Travel agency – Tourist office
Τουριστικό Γραφείο TUI Hellas
Ναυτιλιακή εταιρία Hellenic Seaways

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου