Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Έκθεση Ζωγραφικής στην Γκαλερί KRATERAS στην Οία

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής των Αλέκου Φασιανού, Γιώργου Σταθόπουλου, Απόστολου Χαντζαρά εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στη γκαλερί KRATERAS, στην Οία. Η έκθεση πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης, Λουίζας Καραπιδάκη και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η συγκεκριμένη έκθεση σημαίνει και την έναρξη σειράς εκθέσεων της γκαλερί με Έλληνες ζωγράφους από το 1960 έως σήμερα. Σε κάθε έκθεση ένας εικαστικός θα επιλέγει να εκθέσει έργα του με δύο άλλους εικαστικούς.

Ώρες λειτουργίας: 10.00-23.00 & κατόπιν ραντεβού
Τηλ. επικοινώνιας:  2286072230 ,  6972421075 ,  6946062677

Με αφορμή την έκθεση, η Λουίζα Κραπιδάκη αναφέρει «Μια εικαστική συνύπαρξη τριών Ελλήνων ζωγράφων θα πραγματοποιηθεί στην Οία της Σαντορίνης με ......
αφορμή μια τυχαία συνάντηση στο Λυκαβηττό.
Σε έναν χώρο υψηλής αισθητικής, στη γκαλερί KRATERAS, και σε έναν τόπο κάλλους, όπως είναι η Οία, ο Αλέκος Φασιανός επιλέγει να εκθέσει έργα του με τους Γιώργο Σταθόπουλο και Απόστολο Χαντζαρά.
Τα έργα τέχνης μεταφέρουν την ποιητική ατμόσφαιρα του Αιγαίου, αυτού του “ασυναγώνιστου” τόπου των πολιτισμών και του έρωτα.
Οι τρεις διαφορετικές γραφές με τις προσωπικές τεχνοτροπίες συνυπάρχουν προκαλώντας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνομιλία. Στο έργο του Φασιανού, άνθρωποι και τόποι εναλλάσονται ανάμεσα στο αιγαιοπελαγίτικο φως και στα μοναδικά του μπλε, χρυσά και κόκκινα. Στο έργο του Σταθόπουλου όλα γίνονται άυλα και διάφανα, οι μορφές προβάλλονται μέσα σε ονειρικά τοπία. Στο έργο του Χαντζαρά μυθικές φιγούρες κυριαρχούν κάτω απ’ το κυκλαδικό φως σμιλεμένες από έντονες χρωματικές εναλλαγές.
Οι τρεις καλλιτέχνες με τα έργα τους παρουσιάζουν και πάμπολες τεχνικές, από τις λιθογραφίες με τα “rehaussés”,τα “pochoirs” και τα “χρυσά” του Φασιανού έως και τα ακρυλικά ή τις επιζωγραφισμένες λιθογραφίες του Σταθόπουλου καθώς και τις τέμπερες, τις μονοτυπίες και τα fresco του Χαντζαρά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου