Τρίτη 2 Απριλίου 2013

6/4/2013. Είναι ο Θεός Μάγειρας; (Κιν.Λέσχη Θήρας) Τrailer ταινίας.

Αν είναι ο Θεός μάγειρας αναρωτιέται ο ήρωας της ταινίας του πρωτοεμφανιζόμενου Στέργιου Νιζήρη, για να καταλήξει τελικά στο συμπέρασμα ότι ο Θεός δεν κατάφερε να φτιάξει το "τέλειο πράγμα". Και παρόλο που ούτε η ταινία του Νιζήρη είναι τέλεια, ωστόσο δεν στερείται αγνών προθέσεων και ταλέντου. Το ΑΕίναι O Θεός Μάγειρας;Α θα μπορούσε να έχει ως εναλλακτικό τίτλο ΑΗ Οδύσσεια ενός ΣεφΑ, και αυτό γιατί στη μεγαλύτερή της διάρκεια ο κεντρικός ήρωας ο Θόδωρος (Γιώργος Καραμίχος), προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό της τέλειας ομελέτας. Είναι ένας μπερδεμένος νέος που δεν έχει ακόμα βρει την κλίση του στη
ζωή και αλλάζει τις δουλειές τη μία μετά την άλλη, μέχρι που προσλαμβάνεται ως λαντζιέρης σε γνωστό gourmet εστιατόριο της Αθήνας. Εκεί το ταλέντο του στη μαγειρική αποκαλύπτεται και σύντομα κερδίζει την εμπιστοσύνη του σεφ Σταύρακα (Γιώργος Νάκος). Ο τελευταίος όχι μόνο τον προορίζει για αντικαταστάτη του, αλλά τον εισαγάγει και σε μια μυστική λέσχη γευσιγνωσίας.

Οι ομοιότητες του ΑΕίναι Ο Θεός Μάγειρας;Α με την πιο επιτυχημένη ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚουζίναΑ είναι πράγματι πολλές, με τη διαφορά ότι ο Νιζήρης έχει μια φρέσκια οπτική. Βλέπει τον κόσμο της μαγειρικής ως μικρογραφία-μεταφορά που αποτελεί τον παράδοξο και αντιφατικό στίβο που διατρέχει ο ήρωας. Η αναζήτηση της τελειότητας δεν σταματά μόνο στην αναζήτηση του τέλειου φαγητού αλλά και στην αναζήτηση της τέλειας γυναίκας. Και όπως σύντομα θα ανακαλύψει ο ήρωας είναι ευκολότερο να βρεθούν τα συστατικά της ιδανικής ομελέτας παρά της ιδανικής σχέσης με το άλλο φύλο. Στην διάρκεια της περιπλάνησης στον κόσμο της μαγειρικής, ο ήρωας μπλέκεται σε διάφορα κωμικά επεισόδια με καλύτερο εκείνο της αντιπαράθεσης των σεφ στη λέσχη γευσιγνωσίας. Το σενάριο (των Βασίλη Ραϊση και Στέργιου Νιζήρη) έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά όμως από κάποιο σημείο και μετά αρχίζει να κουράζει και να επαναλαμβάνεται.

Σε επίπεδο ερμηνειών ο Γιώργος Καραμίχος είναι ιδανικός σε ένα ρόλο που του χάρισε το 2ο βραβείο Aνδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μετά τις καλές ερμηνείες του τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση, δείχνει ότι διαθέτει ένα φυσικό χάρισμα που ταιριάζει και στην μεγάλη οθόνη του σινεμά. Εντυπωσιακή είναι και η Ιωάννα Τσιριγκούλη στο σύντομο ρόλο της, όπως και η πάντα αξιόπιστη Θεοδώρα Τζίμου. Είναι φανερό πως η χημεία και τα μαθηματικά έχουν κυρίαρχο ρόλο στην ταινία, και παρόλο η συνταγή του σκηνοθέτη δεν φαίνεται να πέτυχε πλήρως, η ταινία του παρακολουθείται μα ενδιαφέρον και αφήνει ελπίδες για τις μελλοντικές του προσπάθειες.
Δείτε το trailer της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου